Biografie

De lyrische sopraan Sandra Fluttert won in 2003 het Euregio- zangconcours in Terborg op vier onderdelen, namelijk: oratorium, opera, operette en moderne muziek.

In 1991 begon Sandra intensief met zanglessen waarna zij al gauw soliste werd bij verschillende koren.Zij zong onder andere Dido en Aneas (Purcell),  Susanne in Le Nozze di Figaro (Mozart ) en de Messiah (Handel) onder leiding van dirigent Anneke Huitink (2006) . Jarenlang zong zij samen met de alt Eleonora Volkert bij Le Donne Mobile ( dameskwartet ) en Vocal Ensemble Wien (opera- en operette ensemble ).

Sandra werd jarenlang gecoached door Sigrid van de Linde, bekend van het televisieprogramma “Una Voce Particulare,”en dat leidde tot vele optredens in Nederland.Jarenlang zong zij met het promotieteam van Una Voce Particulare. Sandra Fluttert zong in 2010  de titelrol Treemonisha in de ragtime-opera van Scott Joplin samen met het opera- , operette- en musicalgezelschap Servus.  In december 2012 zong Sandra de sopraanpartij in de Herdersmis van Ryba bij het gezelschap Onze Stem. In mei 2013 zong zij de rol van Stasi in de operette Die Csardasfurstin van Kalman samen met het gezelschap Servus. Met het klassieke gezelschap Classic and More zingt Sandra momenteel veel, zowel theaterprogramma ‘s als concertante uitvoeringen. Eveneens maakt ze deel uit van het operettegezelschap Vocalise. Zie website Classic and More en Vocalise.